keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Treenailua!

Kirjoitetaanpa tänne nyt, kun eilen treenailtiin tokoa :)

Siskoni Maija on siis oppinut hurjasti koiran kouluttamisesta koulussaan ja eilen jakoi minulleki oppejaan, kun kävimme Buuga, Kichin ja Yokon kanssa treenailemassa tokoa lähikentällä. Joskus kun Buuga oli vajaan vuoden ikäinen, kävimme tokon alkeet-kurssin, mutta silloin laji ei kiinnostanut emäntää pätkääkään, joten se homma jäi siihen silloin. Nyt syksyllä herättelimme lajin uudestaa henkiin, kun agia ei päästy treenaamaan niin paljon kuin olisi haluttu.

Buugan kanssa perusasento ja seuraaminen on aika lailla jee! Liikkeestä jäävät, seisominen ja maahan, alkaa hahmottua jo paremmin. Luoksetulossa ei ainakaan ole puute vauhdista! Paikkamakuu on vahvaa, sillointällöin vielä kuuluu "piiip".
Buugan kanssa syksyllä oli ongelmaa, kun emäntä ei saanut koiran virettä nousemaan ja liikkeiden teko oli, no, hidasta. Tietenkin uudet asiat tehdään vähän epävarmemmin, muttakun ne jo opitut liikkeet tehtiin kovin verkkaisesti. Maijan opeilla on viimeisen 1kk aikana saatu Buugaan vauhtia ja nyt treenaaminen on superhauskaa, sekä Buugasta, että emännästä! DAMI on paras palkka meidän Buugalle :)

Kichin kanssa siis ollaan menossa vuoden alussa ensimmäiselle tokokurssille (apua. onko minusta tulossa sittenkin tokoilija!!) Maija tosin on vähän meitä jo siihen pohjustanut, joten perusasentoa ja kontaktia ollaan harjoiteltu ahkerasti ja hyvältähän se vaikuttaa!! :) Kichi on todella helposti motivoitavissa (AHNE!) joten uusien asioiden opettaminen ei ole tuskastuttavaa, PAITSI jos ajautuu koiran huijaamaksi. Kichi on todella fiksutyttö, ja mielellään menee sieltä missä aita on matalin. Mutta eilen saatiin tähän oikea Ahaa-elämys! Hyväme!!

Yoko ja Maija on jo minun mielestä aivan kisavalmiita. Harmi vain, kun minua ja Maijaa ei ole siunattu minkäännäköisellä kunnianhimolla, joten verkkaisesti mennään kohti kisoja.. molemmat. Aloitetaan mölleistä ja katsotaan josko sitten virallisiin! Mutta niihin on matkaa vielä jonkinverran :) Nyt treeniä treeniä! Hauskaa sellaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti